Riefer Section Liner fra før 1900

Riefer Section Liner fra før 1900.
Firmaet blev grundlagt af Clemens Riefler (1820-76) i 1841 efter hans lærlingskab med Ertel i München. Denne sjældne enhed bruges til at tegne lige adskilte, skråtstillede parallelle linjer, som dem, der findes i maskintegninger for at repræsentere sektionsvisninger, og dermed navnet – Section Liner. Hældningen af den skrånende linjal kan indstilles til en af syv forudindstillede stillinger på stativet, og forskuddet aktiveres ved at trykke på en håndtag.
Dette instrument er lavet af nikkel sølv, og er opbevaret i et fløjlforet, læder og kludtækket træhus. Dette kan tyde på, at det var individuelt håndlavet i begyndelsen af det tyvende århundrede.

Riefer Section Liner fra før 1900. Firmaet blev grundlagt af Clemens Riefler (1820-76) i 1841 efter hans lærlingskab med Ertel i München. Denne sjældne enhed bruges til at tegne lige adskilte, skråtstillede parallelle linjer, som dem, der findes i maskintegninger for at repræsentere sektionsvisninger, og dermed navnet - Section Liner. Hældningen af den skrånende linjal kan indstilles til en af syv forudindstillede stillinger på stativet, og forskuddet aktiveres ved at trykke på en håndtag. Dette instrument er lavet af nikkel sølv, og er opbevaret i et fløjlforet, læder og kludtækket træhus. Dette kan tyde på, at det var individuelt håndlavet i begyndelsen af det tyvende århundrede.